Hoe krijg ik meer sfeer in huis?

Waar mensen vaak tegen aan lopen is dat de basis staat, maar om er echt sfeer in het interieur te krijgen vinden ze toch lastig. Wat kan je doen om de gezelligheid in huis te krijgen?

  • Gebruik verschillende materialen en structuren. Heb je bijvoorbeeld tegels op de vloer? Daar krijg je geen warmte mee, leg daar eens een lekker wollig kleed op.
  • Gebruik raamdecoratie zoals gordijnen of inbetweens. Dit werkt niet alleen om het minder hol in huis te maken, maar door het stofje is het ook een sfeermaker.
  • Kies voor lekkere kussens en een plaid op de bank, bij voorkeur in verschillende kleuren en vormen.
  • Ga zeker voor kleur op de muren! Het hoeft echt geen heftige kleur te zijn, zelfs bij een beige kleur krijg je al een
    gezellig gevoel.
  • Creëer verschillende hoekjes in je kamer. Combineer verschillende accessoires op een kast die verschillende hoogtes hebben. Heb je een fauteuil plaats daar een klein bijzettafeltje bij en of een lamp.

Ga vooral lekker schuiven met de spullen en kijk wat leuk staat bij elkaar. Ben je zoekende qua kleuren. Doe veel inspiratie op via Pinterest, maak daar borden aan. Heb je verschillende plaatjes opgeslagen, kijk of je daar al een stijl uit kan halen. En borduur daar verder op. Ga niet op safe en kies lekker verschillende kleurtinten bij elkaar.

Kom je er helemaal niet? Plan een kleuradvies en ik help je verschillende kleuren bij elkaar te combineren wat helemaal past bij je inrichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.