Is gronden of primen altijd nodig?

Belangrijkste voordat je begint met schilderen is het reinigen en licht opschuren van het meubel voordat je begint met het restylen van meubels. Primen/ gronden is bij de chalkpaint lijn in principe niet nodig. Uitzonderingen daarop zijn fineer, mdf en gladde harde oppervlakken. Ook bij volledig kaal geschuurde is een grondlaag aan te raden ivm anders de verf te veel in het hout trekt.

Bij het gebruik van One Hour Enamel is het sowieso altijd aan te raden om een primer/ grondlaag aan te brengen dat zorgt voor een optimale hechting aan het oppervlak.

De primer van Wise Owl Paint zorgt voor een goede hechting van de verf, maar zorgt ook dat het hout niet kan bloeden.
Bloedend hout krijg je als er watergedragen verf aanbrengt op kaal hout die kleurstoffen bevatten. De kleurstoffen worden geactiveerd en komen door de verf heen. Je ziet het aan dat er gelige/bruine vlekken door de vooral lichte kleuren verf heen komt. Door meerdere lagen verf aan te brengen zal het probleem niet verholpen worden.

De primer van Wise Owl Paint is een primer en vlekverwijderaar in een! Aan 1 laag heb je vaak genoeg, maar sommige vlekken kunnen 2 lagen nodig hebben. Wacht 24 uur voordat je de nieuwe laag aanbrengt.

De primer is er in 4 kleuren, clear, white, grey en dark grey.

Clear: voor donkere kleuren
White: voor lichte kleuren
Grey: voor medium lichte kleuren
Dark grey: voor donkere kleuren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.