How to do meubels restylen met Chalkpaint

Wise Owl Chalk Paint
Wise Owl Chak Paint

Hoe kan je meubels restylen met de producten van Wise Owl Paint? Dat is heel gemakkelijk! Je hebt allerlei stijlen om een meubel te restylen, maar daar kom ik een andere keer op terug. Ik zal je eerst vertellen waarom ik gekozen heb voor de verf Wise Owl Paint.

De oprichtster, Karen Chouinard, is een milieuwetenschapper die verf heeft gebruikt om een onverzadigbare behoefte aan creativiteit te vervullen. Wise Owl Paint ™ is geboren in haar keuken en is geïnnoveerd door wetenschap. Elk product is zorgvuldig ontworpen om de beste producten te bieden, zonder ooit de gezondheid of het milieu in gevaar te brengen. De producten zijn VOC vrij (geen schadelijke stoffen), dus heb je geen last van nare geuren.

Naast dit alles heeft ze ook nog eens de meest prachtige kleuren ontwikkeld – en elk seizoen komen er weer nieuwe kleuren bij! Dat gezegd hebbende, kunnen we nu aan de slag gaan!

En nu gaan we aan de slag.

Wat heb je nodig om een meubel op te knappen?
-ontvetter St Marc of Dasty
-schuurpapier 240 of hoger
-doek
-kwast
-roerstaaf
-verf (chalkpaint)
wax, salve of varnis
– evt waxkwastStap 1
We beginnen met het ontvetten van het meubel. Dit kan met St. Marc of Dasty. St Marc verdun je met water in een emmer en Dasty kun je rechtstreeks op het meubel sprayen. Het is wel belangrijk dat je daarna het meubel met een natte doek afneemt! Anders blijven er resten Dasty op je meubel achter, waardoor de verf niet voldoende zal hechten.

Stap 2
Nadat het meubel opgedroogd is gaan we beoordelen of het meubel opgeschuurd moet worden. Is het materiaal glanzend dan opschuren en is het ruw dan is schuren niet nodig. Na het schuren het meubel afnemen zodat het stof er af is.


Stap 3
Nu kun je gaan verven! Belangrijk is dat je de verf goed roert met een roerstaaf. Wise Owl Chalk Synthesis Paint is een minerale verf. Zoals bij alle minerale verf, kan deze bezinken. Door de mineralen goed door de verf te roeren, wordt de hechting aan jouw meubelstuk gegarandeerd. Kies voor een goede kwast, zoals bijvoorbeeld Clingon Kwasten. Doop de kwast niet helemaal in de pot, maar alleen de punten. Strijk vervolgens de verf in lange banen met de nerf mee, zodat je een strak resultaat bereikt. Meestal zijn er minimaal 2 lagen nodig. Laat de verf tussen de lagen goed drogen.


Stap 4
Wanneer de verf goed heeft gedekt en opgedroogd is, kun je het meubel gaan afwerken. Kies een afwerkingsproduct. Er zijn meerdere afwerkingen mogelijk, afhankelijk van je gewenste eindresultaat. Overweeg eerst hoeveel het stuk te verduren zal hebben. Was produceert een prachtige afwerking, maar meubels die veel gebruikt worden, zoals een keukentafel of kasten, hebben een afwerking nodig die tegen meer slijtage kan: kies dan het liefst voor een vernis. Wax of salve kun je het beste aanbrengen op kamertemperatuur, met een speciale waxkwast of pluisvrije doek. Wrijf de wax goed in. Het kan tot 30 dagen duren voordat het goed droog is. Heb je nog vragen over de afwerking? Stel ze gerust via mail of via het contactformulier!